Moottorikelkkailija vajosi jäihin Kuopiossa – Yöpakkaset voivat hämätä, mutta jäät ovat vaarallisen heikot, varoittaa pelastuslaitos

Viikonlopun aikana Pohjois-Savossa pelastettiin kolme pilkkijää jäiden varasta.

Kotimaa
Pilkkijän kädet lähikuvassa
Pilkille ei enää kannata Pohjois-Savossa mennä, sanoo pelastuslaitos.Laura Valta / Yle

Pelastuslaitos muistuttaa, että jäille ei kannata enää tänä keväänä lähteä.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen mukaan jäihin putoamiset ovat lisääntyneet viime päivinä. Yöpakkaset voivat tuoda jäällä olijalle aiheettoman turvallisuuden tunteen, mutta jäät ovat heikentyneet ja heikkenevät edelleen nopeasti.

Pohjois-Savossa pelastettiin jäihin uponnut ihminen viimeksi tänä aamuna hieman ennen kello kahdeksaa, kun moottorikelkkailija vajosi jäihin Kallavedellä Kuopiossa. Lähellä olleet ihmiset kuulivat kelkkailijan avunhuudot ja auttoivat tämän ylös jäistä.

Viikonlopun aikana pelastuslaitoksen tietoon tuli kolme jäihin vajoamista Kuopiossa, Iisalmessa ja Juankoskella.

Lauantaina aamupäivällä pilkille lähtenyt mies vajosi jäihin Kuopion Neulamäessä. Vettä oli miehen onneksi vain vyötäröön saakka, ja hän pääsi takaisin jäälle ennen pelastuslaitoksen saapumista.

Toinen pilkkijä pelastettiin jäistä lauantaina iltapäivällä Juankoskella. Myös tässä tapauksessa pilkkijä pääsi itse avannon reunalle, ja pelastuslaitos auttoi hänet rannalle.

Sunnuntai-iltapäivällä kolmas pilkkijä joutui veden varaan Iisalmessa jään pettäessä. Rannalla ollut ihminen kuuli avunhuudot ja auttoi tämän surffilaudan avulla rantaan.

Lue lisää:

Keväällä hukkuneita paljon edellisvuotta vähemmän – nyt Pohjois-Savon pelastuslaitos kuitenkin kehottaa jo välttämään jäälle menoa