Porvoossa pilaantui liki 2 500 koronarokotetta – satoja aikoja siirtyy aamupäivältä

Rokotukset joudutaan perumaan, koska jääkaappi, jossa rokotteita säilytettiin, on mennyt viikonlopun aikana rikki. Kello 12 eteenpäin varatut rokotusajat toteutuvat normaalisti. Kaupunki lähettää asiakkaille uuden ajan tekstiviestitse.

Kotimaa
Sairaanhoitaja pistää koronarokotteen potilaalle Energia Areenalla Vantaalla. 26.5.2021.
Porvoossa siirtyy satoja rokotusaikoja. Kuvassa sairaanhoitaja pistää koronarokotteen potilaalle Energia Areenalla Vantaalla 26. toukokuuta.Jorge Gonzalez / Yle

Porvoossa useiden satojen kaupunkilaisten koronarokotusajat on peruttu maanantaina aamupäivällä.

Kaupunki tiedottaa (siirryt toiseen palveluun), että rokotukset joudutaan perumaan, koska jääkaappi, jossa rokotteita säilytettiin, on mennyt viikonlopun aikana rikki. Rokotteita on mennyt pilalle yhteensä noin 2 480 kappaletta, joista 1 232 Pfizeria, 804 Astra Zenecaa ja 444 Modernaa.

Rokotteita ei voi enää käyttää, sillä ne eivät säily lämpimässä kuin pari tuntia laimentamattomina.

– Emme tiedä vielä toistaiseksi, mistä jääkaapin rikkoutuminen johtuu. Jääkaappi oli uusi. Selvitämme asian huolellisesti ja pyrimme varmistamaan sen, että näin ei pääse tapahtumaan uudestaan, kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo kaupungin tiedotteessa

Kello 12 eteenpäin varatut rokotusajat toteutuvat normaalisti. Seuraava rokotuspäivä Porvoossa on keskiviikko, ja myös keskiviikon rokotukset toteutuvat suunnitellulla tavalla.

– Saamme HUS-apteekista heti lisää 700 annosta Pfizeria, ja tämän vuoksi pystymme jatkamaan rokotuksia heti iltapäivällä. Saamme lisää myös Modernaa ja Astra Zenecaa.

Kaupunki lähettää asiakkaille uuden ajan tekstiviestitse. Ajan voi siirtää verkkopalvelussa tai puhelimitse, jos se ei sovi.

Tähän mennessä 62,2 prosenttia porvoolaisista on saanut ensimmäisen koronarokotteen.